Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Türkiye Elektrik İletim AŞ, enerji arz güvenliğini desteklemek amacıyla doğal gaz santrallerine ödeme yapacağını duyurdu. Temmuz ayı için toplam 660 milyon liralık kaynak aktarılacak.
Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), elektrik arz güvenliğini ve sistemin sürdürülebilirliğini korumak adına yeni bir adım attı. Bu kapsamda, temmuz ayı ödemeleri için 16 farklı doğal gaz santraline toplamda 660 milyon lira tutarında kapasite ödemesi yapılması kararlaştırıldı.
Kapasite mekanizması çerçevesinde gerçekleştirilecek olan bu destekten, 12 santralin her biri 46 milyon 200 bin lira pay alacak. Söz konusu ödemelerin, enerji piyasasında arz sürekliliğini sağlamak ve olası kesintilerin önüne geçmek amacıyla kritik bir rol oynadığı belirtiliyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Elektrikte arz güvenliği için dev ödeme: 16 santrale 660 milyon TL
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, DASK fonlarının yönetimi ve harcama süreçlerine ilişkin yeni kurallar belirledi. Yapılan düzenlemeyle fon yatırımlarında çeşitlilik ve harcama limitleri konusunda güncel standartlar getirildi.
Sermaye Piyasası Kurulu, yatırım fonları rehberinde güncellemeler yaparak portföy yönetim şirketleri için yeni sermaye alt sınırlarını duyurdu. Ayrıca borsa dışı pay satışlarına yönelik yeni kısıtlamalar ve onay süreçleri yürürlüğe girdi.