- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 13,537
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Kocaeli'de düzenlenen TEKNOFEST Mavi Vatan, dört gün süren teknoloji ve denizcilik etkinliklerinin ardından tamamlandı. Festivalin kapanışında bir sonraki durağın Şanlıurfa olacağı açıklandı.
Kocaeli'deki Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST Mavi Vatan, dört günlük yoğun bir programın ardından sona erdi. Türkiye'nin denizcilik ve savunma sanayisindeki teknolojik kabiliyetlerini sergilemeyi amaçlayan festival, 343 bin ziyaretçiyi ağırladı. Milli Savunma Bakanlığı ve T3 Vakfı yürütücülüğünde düzenlenen etkinlik, deniz teknolojilerinden hava araçlarına kadar geniş bir yelpazede teknoloji şölenine dönüştü.
Festival süresince ziyaretçiler, Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde bulunan 37 deniz platformu ve 4 hava aracını yakından inceleme fırsatı buldu. TCG Anadolu ve TCG Barbaros gibi önemli gemilerin yanı sıra insansız deniz araçları ve su altı sistemleri de büyük ilgi gördü. Etkinlik kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmalarında ise 112 farklı takım, geliştirdikleri projeleri gerçek saha koşullarında test ederek dereceye girmek için mücadele etti.
Kapanış törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin savunma sanayisindeki yerlilik oranının yüzde 80 seviyesini aştığını vurguladı. Yılmaz, Mavi Vatan'daki egemenlik haklarının tavizsiz bir şekilde korunacağını ifade etti. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise gençlerin geleceğin teknolojilerini inşa etmedeki rolüne dikkat çekerek, mühendislik çalışmalarının önemine değindi.
Teknoloji yarışmalarının yanı sıra spor müsabakaları ve konserlerle renklenen festivalde, 1.500 metrelik açık su yüzme yarışı gibi sportif etkinlikler de gerçekleştirildi. Dört gün boyunca süren teknoloji ve bilim atölyeleri, çocukların ve gençlerin bilimsel süreçlere olan ilgisini artırmayı hedefledi. Gölcük'teki organizasyonun tamamlanmasıyla birlikte, Milli Teknoloji Hamlesi coşkusunun bir sonraki durağı olarak 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa'da düzenlenecek olan TEKNOFEST Güneydoğu duyuruldu.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
343 bin kişi TEKNOFEST Mavi Vatan'da festival coşkusuna ortak oldu
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.