TEKNOFEST Mavi Vatan Gölcük'te Kapılarını Açtı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
fc22d9ed5e2741da72ab022cf6ee12e57bcd326d8deeec0daa0045db5ee8217f.webp

Gölcük Tersanesi'nde düzenlenen TEKNOFEST Mavi Vatan 2026, yerli savunma teknolojilerini ve deniz havacılığındaki gelişmeleri kamuoyuyla buluşturuyor. Selçuk Bayraktar, etkinliğin zihinsel bir devrim niteliği taşıdığını vurguladı.

Türkiye'nin denizlerdeki bağımsızlığını ve savunma sanayisindeki yerli kabiliyetlerini ön plana çıkaran TEKNOFEST Mavi Vatan 2026, Kocaeli'deki Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. Etkinlik, ülkenin teknolojik dönüşümünü ve deniz havacılığındaki stratejik hamlelerini sergilemeyi hedefliyor.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, açılışın ardından yaptığı değerlendirmelerde organizasyonun temel amacının Mavi Vatan bilincini genç nesillere aşılamak olduğunu belirtti. Bayraktar, özellikle TB3 insansız hava aracının deniz havacılığı alanında yeni bir çağ açtığına dikkat çekerek, Türkiye'nin teknolojik gelişim hızının toplumsal bir uyanışı tetiklediğini ifade etti.

Etkinlik kapsamında savunma sanayisinin yerli projeleri ön plana çıkarılırken, dijital bağımsızlık vurgusu da yapıldı. Bayraktar, küresel dijital tahakküme karşı yerli çözümlerin önemine değinerek, NSosyal platformunun bu vizyon doğrultusunda adım adım büyütüleceğini açıkladı. TEKNOFEST'in sadece bir teknoloji festivali değil, aynı zamanda zihinsel bir devrim süreci olduğunu belirten Bayraktar, yarının teknolojilerinin bu tür platformlarda şekillendiğini vurguladı. Gölcük'te gerçekleşen etkinlik, donanmanın ulaştığı yerli üretim kapasitesini ve savunma teknolojilerindeki güncel gelişmeleri gözler önüne seriyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Selçuk Bayraktar CNN TÜRK'te: Türkiye'de uyanış başladı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Trabzonspor, Ferencvaros ile Papara Park'ta karşı karşıya gelecek. Mücadeleyi Hırvat hakem Igor Pajac yönetecek.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

📊 Günlük haberleri en çok hangi platformdan takip ediyorsunuz?

• Sosyal Medya (X / Instagram)

• Haber Siteleri / TV

• Forumlar ve Sözlükler

• YouTube / Podcast

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?