Neler yeni

Telefonum Beni Dinliyor mu? Algoritmaların Gölgesinde Hayatlarımız!

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
pexels-photo-1181244.jpeg

Selam millet! Nasılsınız?

Şu algoritmalar mevzusu benim kafamı çok kurcalıyor son zamanlarda. Sanki telefonlarımız bizi sadece izlemekle kalmıyor, bazen bildiğin bizimle konuşuyor gibi değil mi? Bir arkadaşımla bir şeyden bahsetsem, hop iki dakika sonra reklamı karşıma çıkıyor. Ya da hiç aratmadığım, sadece düşündüğüm bir şey nasıl oluyor da ana sayfamda beliriyor? Bu durum bazen "oha" dedirtse de, bir yandan da düşünmeden edemiyorum: Bu kadar kişiselleştirilmiş bir içerik akışının içinde, acaba kendi düşüncelerimizi ne kadar koruyabiliyoruz? Sürekli benzer içeriklere maruz kalmak, bizi farklı bakış açılarından uzaklaştırıp kendi küçük dijital fanuslarımıza hapsediyor olabilir mi? Hani derler ya "dijital yalnızlık", sanki algoritmalar bizi birbirimize bağlıyormuş gibi yaparken, aslında daha da kutuplaştırıp içten içe yalnızlaştırmıyor mu?

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Gerçekten algoritmaların bizi ele geçirdiğini mi hissediyorsunuz, yoksa hayatımızı kolaylaştıran akıllı birer araç olarak mı görüyorsunuz? Bu kadar kişiselleştirilmiş içerik sizi nasıl etkiliyor? Hadi gelin konuşalım!

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?