Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı TENMAK, 500 lisans öğrencisine aylık 13 bin 750 TL burs vereceğini duyurdu. Başvurular 15 Eylül 2026 tarihine kadar devam edecek.
Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK), ülkenin enerji ve teknoloji alanındaki nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni bir burs programı başlattı. TENMAK Yurt İçi Lisans Başarı Bursu Programı kapsamında, 2025 veya 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 100 binlik dilime giren toplam 500 lisans öğrencisine destek sağlanacak.
Programdan yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuruları 1 Eylül 2026 tarihinde başladı. Adaylar, başvurularını 15 Eylül 2026 Salı günü mesai bitimine kadar kurumun resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek. Burs programı, enerji, nükleer, maden, bor ve nadir toprak elementleri gibi 41 farklı stratejik alanda eğitim gören öğrencileri kapsıyor.
Başvuru şartları arasında YKS başarı sıralamasının yanı sıra akademik performans kriterleri de yer alıyor. Birinci sınıfı tamamlayıp ikinci sınıfa geçen öğrencilerin, genel ağırlıklı not ortalamalarının en az 2,50/4,00 veya 100'lük sistemde 65 olması şartı aranıyor. Kontenjanlar, bölümlerin ihtiyaçları ve öğrencilerin YKS yerleştirme başarı sıralamaları dikkate alınarak belirlenecek.
Program sadece maddi destekle sınırlı kalmayacak. Bursiyerlere, kariyer hedefleri ve eğitim aldıkları alanlar doğrultusunda TENMAK bünyesinde görev yapan uzmanlar tarafından mentörlük desteği verilecek. Bu sayede gençlerin, Türkiye'nin enerji hedefleri doğrultusunda daha donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi hedefleniyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada gençlerin Türkiye'nin enerji alanındaki hedeflerinde kilit bir rol üstlendiğini belirtti. Bakan Bayraktar, enerjide tam bağımsızlık vizyonu doğrultusunda gençleri desteklemeye devam edeceklerini ifade ederek, başarılı öğrencileri bu programa başvurmaya davet etti. Burs kazanan öğrenciler, eğitim hayatları boyunca aylık 13 bin 750 TL tutarındaki ödemeden faydalanabilecek.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.