Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Tera Yatırım, kayıtlı sermaye tavanını 40 milyar liraya çıkarmak için SPK'ya başvuruda bulunuyor. Şirket, ödenmiş sermayesini de 4 milyar liraya yükseltmeyi hedefliyor.
Tera Yatırım, sermaye yapısını güçlendirmek amacıyla önemli bir adım atarak kayıtlı sermaye tavanını 40 milyar liraya yükseltme kararı aldı. Mevcut 40 milyon liralık tavanı 1000 kat artırmayı hedefleyen şirket, bu süreç için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) resmi başvuruda bulunacak.
29 Ağustos 2026 tarihinde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, 150 milyon lira olan ödenmiş sermayenin de 4 milyar liraya çıkarılması planlanıyor. Bu hamle, SPK'nın portföy yönetim şirketleri için belirlediği 500 milyon liralık yeni sermaye kriterinin çok üzerinde bir finansal alan oluşturmayı amaçlıyor.
Söz konusu sermaye artırımı, şirkete gelecekteki büyüme hedefleri ve olası sermaye artırımları için geniş bir esneklik sağlayacak. Sürecin resmiyet kazanması için SPK'dan uygun görüş alınması ve ardından şirket esas sözleşmesinde gerekli değişikliklerin yapılması gerekiyor. Yatırımcılar, kuruldan gelecek onay haberlerini bekliyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tera Yatırım kayıtlı sermaye tavanını 40 milyar liraya yükseltmek için SPK’ya başvuruyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, teknopark sayısının yeni bir merkezle 115'e yükseldiğini duyurdu. Milli Savunma Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin kuruluşu Resmi Gazete'de yayımlandı.