SON DAKİKA: Terörist Karatepe'nin Saklanmasına Yardım Eden Şüpheli Muğla'da Yakalandı
15 Temmuz hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Marmaris'te düzenlenen suikast teşebbüsüne katılan ve yaklaşık 10 yıldır kırmızı bültenle aranan FETÖ üyesi Burkay Karatepe'nin saklanmasına yardım ettiği belirlenen ablası Ayşe Alanur Karatepe, Muğla'da güvenlik güçlerinin titiz çalışması sonucu gözaltına alındı. Operasyon, terör örgütü FETÖ mensuplarının faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve adalet önüne çıkarılması yönündeki kararlı mücadelenin bir devamı niteliğinde gerçekleşti.
Terör örgütü FETÖ'nün kritik mensuplarından biri olan Burkay Karatepe, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik Marmaris'teki kaldığı otele düzenlenen saldırıda aktif rol oynamıştı. Hain saldırının ardından firar eden Karatepe, geçtiğimiz günlerde emniyet birimlerince yakalanarak tutuklanmış, bu gelişme kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Burkay Karatepe'nin yakalanmasının ardından başlatılan kapsamlı soruşturmada, firari olduğu süreçte kendisine yardım ve yataklık eden kişilerin tespiti yönünde çalışmalar hızlandırılmıştı.
Yapılan istihbari çalışmalar ve teknik takipler sonucunda, Burkay Karatepe'nin saklandığı süre boyunca ablası Ayşe Alanur Karatepe'nin aktif bir şekilde destek sağladığı tespit edildi. Muğla'da gerçekleştirilen operasyonla yakalanan Ayşe Alanur Karatepe, emniyetteki ilk işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilmek üzere ilgili birimlere teslim edilecektir. Şüpheli hakkında, terör örgütü üyeliği ve terör örgütüne yardım suçlamalarıyla yasal süreç başlatılacağı bildirilmiştir. Olayla ilgili detaylı soruşturma devam etmektedir.