Neler yeni

Terörün Azalmasıyla Doğu ve Güneydoğu’da Eğitim Ortamı Gelişiyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
fc5cabf0a8e73a56443af1e9d2266c3121c0849323a63d2201612dab004bc496.webp

Terör olaylarının azalması, bölgedeki okullarda öğrenci ve öğretmen sayısının artmasına yol açtı. Sur, Hakkâri ve Şırnak’taki eğitim istatistikleri bu iyileşmeyi gösteriyor.

Terörün azalması, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da eğitim koşullarını olumlu yönde etkiledi. Sur ilçesinde 140 okulda toplam 22 315 öğrenci eğitim alıyor ve 1 426 öğretmen görev yapıyor. Hakkâri’de 428 okulda 2 655 derslik bulunurken, 3 532 öğretmen hizmet veriyor. Şırnak’taki 792 okulda ise 6 536 derslik ve 8 801 öğretmen görevli. 2015‑2016 döneminde 77 okulun ağır hasar gördüğü belirtilse de, mevcut veriler bölgedeki eğitim altyapısının güçlendiğini ortaya koyuyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

YÖK, öğrenci affı başvurularının son tarihini 9 Aralık olarak açıkladı. Başvuranlar 2026‑2027 öğretim yılında üniversiteye başlayabilecek.

Manisa Yunusemre ilçesinde iki taşınmaz, 2026 yılı içinde artırma tarihleriyle birlikte satışa sunuldu. İlk taşınmaz Cumhuriyet Mahallesi, ikinci ise Muradiye Mahallesi’nde yer alıyor.

Aydın'ın Çine ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ekipler müdahale ediyor. Yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

Adıyaman'da piknik yaptıkları sırada yükselen sular nedeniyle mahsur kalan 6 kişi ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı. Aynı bölgede son bir ayda 42 kişinin benzer şekilde mahsur kaldığı belirtildi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?