TFF Dijital Dönüşüm İçin Fantezi Lig'i Başlattı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
f56f827e7d19f2b96ffb4710672b98d3a9813fcca80e3610cc143f117c081327.webp

Türkiye Futbol Federasyonu, taraftarların kendi takımlarını kurabileceği TFF Fantezi Lig uygulamasını hayata geçirdi. Dijital platform üzerinden erişilebilen sistemde başarılı olanlara Milli Takım maç biletleri ve çeşitli ödüller sunulacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, futbolun dijitalleşme sürecine katkı sağlamak amacıyla TFF Fantezi Lig projesini resmi olarak tanıttı. Riva'da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen lansman toplantısına TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Etkinlikte konuşan Genel Sekreter Abdullah Ayaz, projenin özellikle genç nesillerin futbolla olan bağını dijital platformlarda güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Dünya genelinde dijital temasın kulüp gelirlerinin yüzde 44'üne ulaştığına dikkat çeken Ayaz, bu girişimin Süper Lig kulüplerine yeni ekonomik fırsatlar sunacağını ve yurt dışındaki futbolseverleri de sisteme dahil edeceklerini vurguladı.

TFF Dijital Ligler Müdürü Polat Güngör tarafından detaylandırılan sistemde, kullanıcılara 100 milyon TL tutarında sanal bir bütçe tanımlanıyor. Katılımcılar bu bütçeyle her hafta kendi kadrolarını kurarken, puanlamalar seçilen futbolcuların Süper Lig'deki gerçek saha performanslarına göre şekilleniyor.

Uygulama kapsamında hem haftalık hem de genel sıralamalar için ödüller belirlendi. Yarışmada üstün başarı gösteren kullanıcılar, A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar A Ligi çerçevesinde oynayacağı İtalya, Fransa ve Belçika karşılaşmalarını tribünden takip etme imkanı bulacak. Ayrıca sezon sonunda genel klasmanda ilk üç dereceye giren isimlere sürpriz hediyeler takdim edilecek.

Sisteme erişim, mobil uygulamalar ve web sitesi üzerinden anlık olarak sağlanabiliyor. Tanıtım etkinliği, Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız'ın yer aldığı özel bir reklam filminin gösterimiyle sona erdi.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?