Neler yeni

TFF'den Genç Futbolcuların Transferine Yeni Düzenleme

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
e3b2795983bed97649520ea4de968f7202ebdb05cfec39807cf666f5e97418ed.webp

Türkiye Futbol Federasyonu, 18 yaş altı futbolcuların kulüp değiştirmesini kolaylaştıran ve fahiş transfer bedellerini engelleyen bir reform gerçekleştirdi. Yeni sistemle hem yetiştirici kulüplerin hakları korunacak hem de genç sporcuların gelişimi öncelenecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), amatör futbol dünyasında uzun süredir tartışılan bir konuya çözüm getirerek 18 yaşından küçük futbolcuların transfer süreçlerini yeniden düzenledi. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm tarafından detaylandırılan yeni talimatla, reşit olmayan sporcuların kulüp değiştirmesinin önündeki engeller kaldırılıyor.

Yapılan değişikliğe göre, federasyon tarafından önceden belirlenmiş olan makul bir tutarın ilgili hesaba yatırılması ve anne ile babanın muvafakatnamesinin sunulması durumunda, genç futbolcuların başka bir kulübe geçişi mümkün olacak. Bu adım sayesinde, transfer süreçlerinin yalnızca kulüplerin tek taraflı belirlediği ve ailelerin karşılamakta zorlandığı yüksek rakamlara bağlı kalması engellenmiş olacak.

Yeni sistemin temel amacı, kulüplerin tesis ve eğitim yatırımlarından doğan ekonomik hakları ile çocukların sportif gelişimi ve üstün yararı arasında bir denge kurmak olarak açıklandı. Türkiye'de yaklaşık 500 bin amatör lisanslı futbolcunun bulunduğu belirtilirken, bu düzenlemenin çocukların bir pazarlık unsuru veya ekonomik meta haline gelmesini önlemesi hedefleniyor.

Yetiştirici kulüplerin haklarının tamamen ortadan kaldırılmadığı, aksine futbolcunun yaşı ilerledikçe bu hakların daha da güçlendiği vurgulandı. Sporcular 18 yaşını doldurduktan sonra ise mevcut profesyonel sözleşme ve amatör transfer mevzuatları geçerliliğini korumaya devam edecek.

TFF'nin attığı bu adımın, dünya genelindeki sistemlerle uyumlu bir yapısal reform niteliği taşıdığı ifade edildi. Düzenleme ile bir yandan altyapıya gerçek yatırım yapan kulüplerin emeği korunurken, diğer yandan genç yeteneklerin futbol sevgisinin ve geleceğinin suistimallerden korunması amaçlanıyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

TFF'den 18 yaşından küçük futbolcular için talimat değişikliği!

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?