- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,669
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Karadeniz Sahil Yolu'ndaki bir TIR parkında yamaçtan kopan kayalar araçların üzerine devrildi. Olayda bir kişi hayatını kaybederken bölgede kurtarma çalışmaları sürüyor.
Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan Esenkıyı TIR Parkı'nda sabah saatlerinde korku dolu anlar yaşandı. Yamaçtan kopan irili ufaklı kaya kütleleri, park alanında bulunan araçların üzerine büyük bir hızla düştü. Meydana gelen heyelan nedeniyle bir tanker yan yatarak devrilirken, bazı araçlar ise kaya yığınlarının altında kalarak ağır hasar gördü.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekibi yönlendirildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı ilk incelemeler sonucunda, kayaların altında kalan Kasım Topaloğlu'nun olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Ekipler, bölgede yaşanabilecek olası yeni heyelan risklerine karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. Şu an itibarıyla TIR parkında arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetleri titizlikle yürütülüyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
TIR parkında facia: Yamaçtan kopan kayalar araçların üzerine düştü
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu çevresinde sigara kullanımını yasakladı. Uygulama ile dumansız bir kampüs ortamı oluşturulması hedefleniyor.
Denizli'nin Honaz ilçesinde yaşanan depremler bölgedeki sismik riskleri yeniden gündeme getirdi. Jeoloji uzmanları, aktif fay hatları ve sismik boşluklar konusunda uyarılarda bulundu.