- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,748
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Devlet Tiyatroları'nın emektar dekoratörlerinden Ethem Özbora yaşamını yitirdi. Sanatçının vefat haberi tiyatro camiasında derin üzüntüyle karşılandı.
Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden, Devlet Tiyatroları emekli dekoratörü Ethem Özbora hayatını kaybetti. Uzun yıllar boyunca sahne dünyasına pek çok değerli dekor tasarımı kazandıran Özbora'nın vefatı, sanat camiasını yasa boğdu.
Acı haberi, Devlet Tiyatrosu'nda birlikte çalıştığı sınıf arkadaşı oyuncu Selçuk Yöntem duyurdu. Yöntem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, değerli bir dostunu ve mesai arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü dile getirdi. Sanatçı Işıl Yücesoy da Özbora'nın ardından duygusal bir veda mesajı yayımlayarak, onun tasarımlarının tiyatro dünyası için taşıdığı öneme dikkat çekti.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Ethem Özbora'nın kuruma sunduğu katkılar hatırlatıldı. Açıklamada, Özbora'nın sadece dekoratör olarak değil, üstlendiği idari sorumluluklarla da tiyatroya büyük emek verdiği belirtildi. Kurum, Özbora'nın sahnelerin görünür güzelliğinin ardındaki özverili çalışmalarının hafızalarda kalacağını ifade etti.
Kariyeri boyunca Amadeus, Hababam Sınıfı, Hırçın Kız ve Gulyabani gibi çok sayıda önemli projede dekor tasarımcısı olarak görev alan Özbora, sahne estetiğine kattığı değerlerle tanınıyordu. Sanatçının son dönemde imza attığı işler arasında Halktan Biri ve İzninle gibi oyunlar da yer alıyordu.
Ethem Özbora için düzenlenen cenaze töreni, bugün öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Camii'nde gerçekleştirilecek. Kılınacak cenaze namazının ardından sanatçı, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.