Neler yeni

TMO fındık alım fiyatlarını açıkladı

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
findik-giresun-aa-2090391.jpg

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Türk fındık sektöründe uzun vadeli bir istikrar ve öngörülebilirlik sağlamak amacıyla, 2026/2027 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını kamuoyuna duyurdu. Yapılan resmi açıklamaya göre, ülkenin en kaliteli fındığı olarak bilinen Giresun kalite kabuklu fındığın kilogram fiyatı 255 lira olarak belirlenirken, Levant kalite kabuklu fındık için ise kilogram başına 250 lira ödeme yapılacağı ifade edildi. Bu gelişme, sektör temsilcileri ve fındık üreticileri tarafından dikkatle takip ediliyor.

TMO'nun fındık alım fiyatlarını hasat döneminden oldukça önce, hatta gelecek sezonları kapsayacak şekilde açıklaması, fındık üreticilerine üretim planlamalarını daha sağlıklı bir şekilde yapma imkanı sunmayı hedefliyor. Türkiye ekonomisi için stratejik öneme sahip olan fındıkta, dünya üretim ve ihracatında lider konumda bulunan ülkenin bu pozisyonunu sürdürmek, üreticilerin gelir düzeyini güvence altına almak ve sürdürülebilir tarım politikalarını desteklemek TMO'nun temel görevleri arasında yer alıyor. Açıklanan fiyatlar, üreticilerin maliyetlerini ve beklenen gelirlerini önceden tahmin edebilmeleri adına önemli bir referans noktası teşkil etmektedir.

Belirlenen fiyatlar, fındık kalitesine göre farklılaşmakta olup, coğrafi işaret tescili bulunan ve yüksek randımanıyla bilinen Giresun fındığının daha yüksek bir fiyattan değerlendirilmesi, kalite odaklı üretimi teşvik etme amacını taşımaktadır. TMO'nun bu erken dönem fiyatlandırma stratejisi, fındık piyasasında yaşanabilecek spekülasyonları önleme ve hem üretici hem de tüketici nezdinde fiyat istikrarını sağlama yönünde atılmış önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Alınan bu kararın, gelecek dönem fındık üretimi üzerinde olumlu etkiler yaratması beklenmektedir.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?