Neler yeni

TMO'dan üreticiye 120 milyar liralık ödeme

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
8,682
Tepkime puanı
0
Puanları
0
7a4f0c96002b2d8acdfac0f1149b9622965b9a8cb81d98f1b335ffeb17d75f1f.webp


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TMO'nun hasat döneminde 11,5 milyon ton ürün alımı yaptığını ve üreticilere 120 milyar TL ödeme aktarıldığını duyurdu. Bakan, gıda arz güvenliği için stratejik öneme sahip hububat alımlarının devam ettiğini vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) yürüttüğü alım faaliyetlerine ilişkin güncel verileri paylaştı. Üreticilerin emeklerinin karşılığını zamanında alabilmeleri adına sahada yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Yumaklı, hasat sezonunun başından bu yana 11,5 milyon ton ürün alımı yapıldığını açıkladı.

Bakan Yumaklı, bu süreçte üreticilere toplamda 120 milyar TL tutarında ödeme yapıldığını ifade ederek, TMO'nun 769 alım merkezinde faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlattı. Üreticilerin mağdur olmaması adına kurumun 20 milyon tonluk bir alım kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Yumaklı, TMO'ya getirilen tüm ürünlerin kabul edileceğini belirtti.

Hububatın Türkiye'nin gıda arz güvenliği açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu dile getiren Bakan, buğday ve arpa üretiminin iç piyasa dengesi ve ihracat başarısı için kritik olduğunu ifade etti. Türkiye'nin dünya un ihracatında lider, makarna ihracatında ise ikinci sırada yer aldığını anımsatan Yumaklı, üretim gücüne katkı sağlayan tüm çiftçilere teşekkürlerini iletti. TMO personelinin özverili çalışmalarına da değinen Yumaklı, alım organizasyonunun titizlikle devam edeceğinin altını çizdi.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Bakan Yumaklı: TMO üreticilerimize 120 milyar TL tutarında ödeme yaptı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörsüz Türkiye hedefinin bölgesel istikrar için stratejik bir anahtar olduğunu belirtti. Emperyalist emellere karşı bu projenin önemine dikkat çeken Bahçeli, bölgedeki güvenlik sorunlarına işaret etti.
 

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst