Neler yeni

Togg'un yeni modeli T6X için geri sayım başladı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
d712db04ce120c1552bf4016862dc8d4e849089a05453c75cd41e78534707f80.webp

Togg, daha ulaşılabilir fiyatlı yeni B segmenti modeli T6X'i Haziran 2025'te piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirketin ortaklık yapısında ise Türkiye Varlık Fonu'nun katılımıyla değişikliğe gidilmesi planlanıyor.

Türkiye'nin yerli elektrikli otomobil üreticisi Togg, ürün gamını genişletmeye hazırlanıyor. Şirket, mevcut T10X ve T10F modellerinin ardından daha uygun fiyatlı ve kompakt bir seçenek olarak konumlandırılan T6X modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Togg Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yeni modelin vatandaşlar için ulaşılabilir bir maliyetle üretileceğini vurguladı.

Tosyalı, Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte, T6X için ön talep toplama sürecinin önümüzdeki yılın haziran ayında başlayacağını belirtti. Haziran ayı sonundan itibaren ise araçların kullanıcı teslimatlarına başlanması hedefleniyor. T6X, Togg'un mevcut C-SUV sınıfındaki T10X modelinden daha küçük boyutlara sahip bir B segmenti aracı olarak geliştiriliyor.

Togg, yeni B segmenti araç ailesi için stratejik bir adım atarak Çinli batarya devi CATL'nin iştiraki CAIT ile iş birliği yaptı. Bu kapsamda, CAIT'in geliştirdiği Bedrock Şasi teknolojisinden faydalanılacak. Togg, bu platformun geliştirilme sürecine mühendislik, dijital mimari ve kullanıcı deneyimi tasarımı gibi alanlarda doğrudan katkı sağlıyor. Söz konusu platformun, 2027 yılına kadar piyasaya sürülmesi planlanan üç farklı B segmenti modelin temelini oluşturması bekleniyor.

Üretim ve model geliştirme süreçlerinin yanı sıra Togg'un ortaklık yapısında da önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Mevcut yapıda yüzde 23'er paya sahip olan Vestel Elektronik ve Anadolu Grubu'nun, hisselerini Türkiye Varlık Fonu'na devretmek üzere görüşmeler yürüttüğü açıklandı. Bu devir işlemi gerçekleşirse, Türkiye Varlık Fonu yerli otomobil projesinin yeni ortaklarından biri haline gelecek. Togg'un mevcut hissedarları arasında Turkcell, BMC Otomotiv ve TOBB da yer alıyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Togg'un 'uygun fiyatlı' yeni modeline dair bilinenler

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?