Neler yeni

🚩 Toksik Freelance Müşterisini İlk Görüşmede Tanıma ve Kaçış Yolları

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

'Bu iş çok basit, senin 5 dakikanı almaz', 'Şu an bütçemiz az ama ileride çok büyük projelerimiz olacak, o zaman çok kazanırsın...' Bu cümleleri kuran müşteri tipi, freelance dünyasının en tehlikeli, en toksik ve enerjinizi sömürecek olan profilidir.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Bütçesi en düşük olan müşteri, her zaman en çok revizyonu isteyen, gece yarısı telefonla arayan ve emeğinize en az saygı duyan insandır. Paraya sıkışık olduğumuz dönemlerde bu profilleri bile kabul ederiz ama işin sonu hep hüsran ve burnout olur.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• İlk tanışma mülakatında sınırlarınızı çizin: 'Hafta sonları ve akşam 18:00'den sonra çalışmıyorum, iletişimimizi sadece yazılı olarak Trello/E-posta üzerinden yürüteceğiz' maddelerini en baştan söyleyip müşterinin tepkisini ölçün.
• Sizin profesyonelliğinizi ezmeye çalışan, fiyatı aşırı öldürmek için pazarlık yapan toksik profillere kibarca 'Kapasitem dolu olduğu için projenize destek olamayacağım' diyerek kapıyı en baştan kapatın; akıl sağlığınız paradan değerlidir.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; freelance kariyerinizde karşılaştığınız en toksik, sizi çıldırtan müşteri hikayeniz neydi? O insanı nasıl savuşturdunuz?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?