Neler yeni

Trabzon'da LGS başarısında düşüş yaşanıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
81e4da3ba6521f63d644641f1f2eff6189dfc7adbf9207fae8c92a1a3e49e52f.webp

Trabzon'da LGS sınavında yüzde 5'lik başarı dilimine giren öğrenci sayısında azalma gözlemlendi. Uzmanlar, okul kurslarının yetersizliği ve deneme sınavlarının kısıtlanmasını bu düşüşün temel nedenleri arasında gösteriyor.

Trabzon, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarında önceki yıllara kıyasla gerileme yaşıyor. Şehirde yüzde 5'lik başarı dilimine giren öğrenci sayısındaki düşüş, eğitim camiasında dikkat çeken bir konu haline geldi. Bu durumun temelinde, okullarda yürütülen kurs faaliyetlerinin azalması ve deneme sınavlarının kısıtlanması gibi faktörlerin yattığı belirtiliyor.

Eğitim süreçlerindeki bu değişim, öğrencilerin sınav tecrübesi kazanmasını zorlaştırırken, okul kurslarından mahrum kalan öğrencilerin dershane desteği alamaması fırsat eşitsizliğini derinleştiriyor. Ekonomik imkanları kısıtlı olan öğrencilerin destek mekanizmalarına ulaşamaması, başarı grafiğini olumsuz etkileyen bir diğer unsur olarak öne çıkıyor. Ayrıca, okul idarelerindeki değişimlerin de bazı eğitim kurumlarının rekabetçi yapısını zayıflattığı gözlemleniyor. Yaşanan bu akademik gerilemenin, şehirdeki liselerin taban puanlarını da aşağı çektiği ifade ediliyor. Trabzon'un geçmiş yıllardaki eğitim başarısını yeniden yakalayıp yakalayamayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Arzu Öktem, PKK’yı terör örgütü olarak tanımladı ve terörle mücadele ile kalıcı barışın adalet temelli olması gerektiğini vurguladı.

Trabzonspor, Uruguaylı forvet Darvin Nunez’in kiralanması için Al‑Hilal ile 8 milyon Euro tutarında bir ödeme planı üzerinde müzakere yürütüyor. Başkan Ertuğrul Doğan ve Başkan Yardımcısı İbrahim Şahinkaya süreci doğrudan yönetiyor.

Hatay Valiliği destekli proje, Arsuz Kışlaçayı İlkokulu'nda STEAM ve doğa atölyeleriyle öğrencilere yeni deneyimler sundu. Etkinlikte Esra Masatlı ve Büşra Eroğlu da yer aldı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?