Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Trabzon'da düzenlenen etkinlikte çocuklar, organik tarım yöntemlerini yerinde öğrenme fırsatı buldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destekli programda çevre bilinci vurgulandı.
Trabzon'da düzenlenen özel bir etkinlik, çocukların tarımsal üretim süreçlerini yakından tanımasını sağladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda, Trabzon Çocuk Hakları Komitesi ve il yetişkin koordinatörlerinin iş birliğiyle Yomra ilçesindeki Yeşilvadi Mahallesi'nde bir fındık bahçesinde buluşma gerçekleştirildi.
Sekiz ile on sekiz yaş arasındaki çocukların katılımıyla düzenlenen organik tarımı öğreniyorum temalı etkinlikte, ziraat mühendisleri ve üretici İhsan Öztürk gençlere tarımsal üretim teknikleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Çocukların doğru tarım yöntemlerini bizzat yerinde deneyimlemelerinin, öğrenme süreçlerini desteklediği belirtildi.
Ortahisar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Fatma Meydan Aktaş, bu tür çalışmalarla çocuklarda organik tarım farkındalığı oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Aktaş ayrıca, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında çevre temizliği ve su verimliliği üzerine yeni projelerin planlandığını duyurdu. Emekli öğretmen olan üretici İhsan Öztürk ise çocukları bahçesinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Etkinlik, ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla tamamlandı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Trabzon'da çocuklar fındık bahçesinde organik tarımı öğrendi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Karadeniz'de seyir halindeki Türk Ro-Ro gemisine düzenlenen dron saldırısında beş mürettebat yaralandı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, saldırıların ticari etkileri nedeniyle firmalara devlet desteği verilmesi gerektiğini vurguladı.