Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, sezon başından bu yana yaşanan hakem hatalarına tepki göstererek sistemin değişmesi gerektiğini belirtti. Doğan, adil bir yönetim beklentisini dile getirerek hakemlerin yetersizliğine dikkat çekti.
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Türk futbolunda yaşanan hakem hatalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak mevcut duruma tepki gösterdi. Doğan, futbolun her alanında yenilikler yapılmasına rağmen hakem performanslarının hala tartışma konusu olmasının sistemdeki köklü sorunları gözler önüne serdiğini ifade etti.
Açıklamasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakem gelişimi konusundaki çabalarını önemsediklerini belirten Doğan, buna rağmen mevcut hakem kadrolarının yetersiz kaldığını savundu. Özellikle sezonun ilk haftalarında oynanan Kasımpaşa, Başakşehir ve Amedspor karşılaşmalarında takımları aleyhine verilen kararların hata sınırlarını aştığını belirten Doğan, VAR sisteminin de pozisyonları düzeltme konusunda etkisiz kaldığını vurguladı.
Kulüp olarak hedeflerine ulaşmak için büyük bir emek verdiklerini belirten Doğan, bu emeğin hatalı kararlarla gölgelenmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. Türk futbolunun artık Avrupa standartlarında eğitim almış, baskı altında doğru karar verebilen ve kurallara hakim hakemlere ihtiyaç duyduğunu belirten Doğan, VAR odasındaki görevlilerin de pozisyonları yorumlamak yerine kuralları eksiksiz uygulaması gerektiğini ifade etti.
Ertuğrul Doğan, açıklamasının sonunda Gençlerbirliği maçı öncesinde bir uyarıda bulunarak, sahada futbolcuların mücadelesinin önüne geçen ve maçın sonucuna etki eden bir yönetim görmek istemediklerini belirtti. Doğan, "Türk futbolunun artık tahammülü kalmamıştır" diyerek hakemlere tarafsızlık çağrısında bulundu.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Trabzonspor Başkanı Doğan'dan hakem eleştirisi: Artık tahammül kalmadı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.