Neler yeni

Trabzonspor'da yabancı kontenjanı krizi: 6 numara transferi zora girdi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
056059f8a71a6b466dfab028b6a73f72e250d5382d66be74c3e272ce2b25a659.webp

Trabzonspor, TFF'nin 14 yabancı kuralı nedeniyle kadro planlamasında zorluk yaşıyor. Yönetim, 6 numara transferini gerçekleştirebilmek için yeni formüller arıyor.

Yeni sezon öncesi kadro yapılanmasını sürdüren Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun uyguladığı 14 yabancı oyuncu kuralı nedeniyle transfer stratejisini yeniden gözden geçiriyor. Mevcut kadrosunda 17 yabancı futbolcu bulunan bordo-mavili ekipte, kontenjanı yasal sınıra çekmek için yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Yönetim, ilk etapta Mendy, Lundstram ve Draguş ile yolların ayrılmasını planlıyor. Bu ayrılıkların gerçekleşmesi durumunda yabancı sayısı 14'e düşecek. Ayrıca genç oyuncu Rene Mitongo'nun gelişimini sürdürmesi adına kiralık olarak başka bir takıma gönderilmesi hedefleniyor. Mitongo'nun ayrılmasıyla birlikte kontenjanda bir kişilik boşluk açılması bekleniyor.

Bordo-mavili kulüp, bu boşluğu Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal'den kiralanması planlanan Darwin Nunez ile doldurmayı hedefliyor. Ancak Nunez'in transferi, yabancı kontenjanının tamamen dolması anlamına geliyor. Bu durum, teknik heyetin ısrarla istediği 6 numara takviyesinin önünde büyük bir engel oluşturuyor. Mevcut kadrodaki diğer yabancı oyunculara gelen teklifleri bonservis bedellerinin düşük olması nedeniyle reddeden yönetim, yeni bir yabancı transferi yapabilmek için kadrodan bir ismi daha göndermek zorunda.

Yaşanan bu tıkanıklık nedeniyle Trabzonspor yönetimi, 6 numara pozisyonu için yerli oyuncu alternatiflerini de gündemine aldı. Transfer sürecindeki nihai kararın ve kadrodan ayrılacak son ismin, teknik direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda netleşeceği belirtiliyor. Bordo-mavili ekip, hem kontenjanı dengelemek hem de eksik bölgeleri tamamlamak için titiz bir çalışma yürütmeye devam ediyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Uzmanlar, horlama ve nefes durmasıyla kendini gösteren uyku apnesinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. Erken teşhis ve kişiye özel tedavi planlarıyla bu rahatsızlığın kontrol altına alınabileceği belirtiliyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?