Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Trabzonspor, TFF'nin yabancı kuralı nedeniyle kadrosundaki oyuncu sayısını azaltmak için operasyon başlattı. Dört oyuncuyla yolların ayrılması kesinleşirken, beşinci isim için arayış sürüyor.
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği 10+4 yabancı kuralı nedeniyle kadro yapılanmasında zorlu bir süreçle karşı karşıya kaldı. Mevcut kadrosunda 17 yabancı oyuncu bulunduran bordo-mavili ekip, yeni transferlerle birlikte bu sayının 18'e ulaşmasıyla birlikte kontenjan engeline takıldı. Yönetim, hem yeni transferlere yer açmak hem de kurallara uyum sağlamak amacıyla kadrodan en az beş yabancı oyuncuyu göndermeyi planlıyor.
Kulüp yönetimi tarafından yapılan planlamalar doğrultusunda John Lundstram, Denis Draguş, Batista Mendy ve genç oyuncu Mitongo'nun takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak forvet hattına yapılması planlanan yeni takviyeler için kontenjanda daha fazla boşluk açılması gerekiyor. Bu doğrultuda, beşinci ayrılık için tecrübeli stoper Stefan Savic veya orta saha oyuncusu Benjamin Bouchouari isimleri üzerinde duruluyor.
Bordo-mavili yönetim, transfer çalışmalarını titizlikle yürütürken, özellikle 6 numara pozisyonu için Fabinho ve forvet hattı için Fabio Silva gibi isimlerle temaslarını sürdürüyor. Ancak bu transferlerin resmiyet kazanabilmesi, kadrodan gönderilecek isimlerin netleşmesine bağlı durumda. Teknik heyet ve yönetim, takımın dengesini bozmadan kontenjan sorununu çözmek için farklı alternatifleri de değerlendirmeye devam ediyor. Kulübün önümüzdeki günlerde ayrılacak isimler konusunda nihai kararı vermesi ve transfer sürecini hızlandırması bekleniyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Trabzonspor'da yabancı operasyonu! Gönderilecek 5. yabancı kim olacak
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Trabzonspor'un yeni transferi Fabinho'nun şehre varış tarihi belli oldu. Brezilyalı oyuncu pazartesi günü Trabzon'da olacak.