Neler yeni

TRT Akademi'den spikerlik ve sunuculuk eğitimi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
15c859aac91438b828974e66f6e6574fe6695a7c43aa41ed0c0276f76a75fc75.webp

TRT Akademi, 21 Eylül 2026 tarihinde başlayacak kapsamlı bir spikerlik ve sunuculuk eğitim programı düzenliyor. Yüz yüze gerçekleştirilecek eğitimde katılımcılar, profesyonel stüdyo ortamında uygulama yapma fırsatı bulacak.

TRT Akademi, medya sektörüne yeni yetenekler kazandırmak amacıyla 21 Eylül ile 9 Ekim 2026 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek kapsamlı bir Spikerlik ve Sunuculuk eğitimi düzenliyor. TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde verilecek olan bu eğitim, katılımcılara hem teorik bilgi hem de profesyonel stüdyo ortamında pratik yapma imkanı sunmayı hedefliyor.

Programın temelini, sesin doğru kullanımı ve Türkçenin etkili bir şekilde konuşulması oluşturuyor. Katılımcılar, nefes tekniklerinden boğumlama kusurlarının giderilmesine, vurgu ve tonlamadan konuşma hızına kadar diksiyonun tüm inceliklerini öğrenme şansı yakalayacak. Ayrıca beden dili kullanımı ve topluluk önünde konuşma becerileri, eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak müfredatta yer alıyor.

Eğitimin uygulama aşamasında ise katılımcılar, gerçek yayın stüdyolarında çalışma fırsatı bulacak. Yayın öncesi hazırlık süreçleri, stüdyo kuralları ve canlı yayın sırasında karşılaşılabilecek olası hatalara karşı çözüm geliştirme gibi konular, farklı senaryolar üzerinden işlenecek. Bu süreçte katılımcıların anlatım biçimlerini geliştirmeleri ve profesyonel bir yayıncı kimliği kazanmaları amaçlanıyor.

Eğitim programına kayıt yaptırabilmek için adayların daha önce TRT Akademi tarafından verilen Temel Diksiyon eğitimini başarıyla tamamlamış olmaları gerekiyor. Sınırlı kontenjanla gerçekleştirilecek olan programın eğitmenliğini ise deneyimli spor spikerleri Hünkar Mutlu ve Eren Koca üstleniyor. Eğitim sonunda yapılacak teorik ve uygulamalı sınavlarda başarılı olan katılımcılar, TRT onaylı sertifika almaya hak kazanacak. İlgilenen adaylar, başvuru detayları ve programın işleyişi hakkında ayrıntılı bilgiyi TRT Akademi'nin resmi internet sitesi üzerinden takip edebilirler.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Diksiyondan stüdyo kurallarına: Spikerlik ve sunuculuk eğitimi

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?