Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
TRT, İstanbul Ulus yerleşkesinde 42 saatlik yüz yüze Temel Diksiyon eğitimi düzenliyor. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.
TRT, etkili ve güzel konuşma becerilerini geliştirmek isteyenler için İstanbul'da kapsamlı bir Temel Diksiyon eğitimi düzenlemeye hazırlanıyor. 21-29 Eylül 2026 tarihleri arasında TRT'nin Ulus yerleşkesinde gerçekleştirilecek olan program, toplam 42 saatlik yüz yüze eğitimden oluşuyor.
Eğitim süreci, katılımcıların hem günlük yaşamda hem de profesyonel hayatta kendilerini daha doğru ifade edebilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Programda Türkçenin ses ve sözcük yapısı, konuşma organlarının doğru kullanımı, nefes teknikleri, vurgu, tonlama ve ulama gibi temel konular detaylı bir şekilde ele alınacak. Ayrıca, konuşma sırasında sıkça yapılan hataların düzeltilmesi ve etkili anlatım teknikleri üzerinde durulacak.
Teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı metin çalışmalarına da geniş yer ayrılan eğitimde, beden dili ve topluluk önünde konuşma gibi başlıklar da müfredata dahil edildi. Toplam 17 bölümden oluşan bu yoğun programın sonunda, katılımcıların edindikleri bilgileri ölçmek amacıyla sınavlar düzenlenecek. 28 Eylül'de teorik sınavla başlayacak olan değerlendirme süreci, 29 Eylül'de yapılacak uygulama sınavıyla tamamlanacak.
Eğitim ve sınav aşamalarını başarıyla tamamlayan kursiyerler, TRT onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar. TRT Akademi bünyesinde hazırlanan bu eğitim, kurumun tecrübesini katılımcılarla buluşturmayı hedefliyor. İlgilenen adaylar, eğitim takvimi ve başvuru koşulları hakkında detaylı bilgilere TRT Akademi'nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirler.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İstanbul'da 8 yıldır aranan bir hükümlü, kadın kılığında gizlenirken polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelinin yakalanmamak için kız kardeşinin kimliğini kullandığı belirlendi.