Neler yeni

Trump'tan İran ile müzakerelere dair satranç benzetmesi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
1,207
Tepkime puanı
0
Puanları
0
eaab804a26034425738acec89b7deefa30309d35db0721ad49cbde10c9551d1c.webp


ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülen süreci satranç oyununa benzeterek yumuşak bir ton takındı. Uzmanlar bu değişikliği azalan askeri seçeneklerle ilişkilendiriyor.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile devam eden diplomatik sürece ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Axios'a verdiği demeçte, İran ile halihazırda yarı müzakere halinde olduklarını belirten Trump, askeri tehditlerden kaçınarak süreci bir satranç oyunu olarak nitelendirdi. İran'ın ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini savunan Trump, ülkedeki yüksek enflasyon ve maaş ödemelerindeki aksaklıkların Amerikan ablukasının bir sonucu olduğunu öne sürdü.

Trump'ın bu yumuşak tonlu açıklamaları, bölgedeki gerilimin seyrine dair farklı iddiaları da beraberinde getirdi. Wall Street Journal gazetesine konuşan bazı ABD'li yetkililer, Trump'ın İran'ın Hürmüz Boğazı'nı açması halinde bir zafer ilan etmeye hazır olduğunu iddia etti. Ayrıca, Trump'ın yakın çevresine nükleer anlaşma olmasa dahi savaştan çekilme niyetini ifade ettiği öne sürüldü.

Siyasi analistler, Trump'ın sık sık değişen söylemlerini ve son dönemdeki ılımlı yaklaşımını, askeri seçeneklerin daralmasıyla açıklıyor. Uzmanlara göre, Hürmüz Boğazı'ndaki gerilim nedeniyle yükselen petrol fiyatları, yaklaşan ara seçimler öncesinde Amerikan kamuoyunda Trump'ın elini zayıflatıyor. Bu durum, yönetimi askeri tırmanış yerine sessiz müzakere kanallarını kullanmaya itiyor. Trump'ın daha önce askeri operasyonlarla tehdit ettiği İran'a karşı takındığı bu yeni tavır, Washington'ın stratejik bir esneklik arayışında olduğu şeklinde yorumlanıyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Trump'tan müzakerelerde ton değişikliği! ''Bu bir satranç oyunu gibi''

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konya'da cezaevinde isyan çıktığına dair yalan haber yayan 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Emniyet birimleri cezaevinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını duyurdu.
 

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst