- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 1,684
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
ABD Başkanı Trump, İran'ın savaş tazminatı talebine karşılık olarak bu ülkeden son 50 yılda yaşanan ölümler için tazminat isteyeceklerini duyurdu. Trump, konuyu gelecek müzakerelerde kararlılıkla takip edeceğini belirtti.
ABD Başkanı Trump, İran yönetiminin beş aylık askeri çatışma süreci için talep ettiği savaş tazminatına sert bir yanıt verdi. Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer silahlanma karşıtı çatışmalar nedeniyle tazminat istemesinin daha önceki hiçbir müzakere sürecinde gündeme gelmediğini vurguladı.
İran'ın bu talebine karşı ABD'nin de harekete geçeceğini belirten Trump, Tahran yönetiminden son 50 yıl içerisinde öldürülen insanlar için tazminat talep edeceklerini ifade etti. Trump, bu kapsamda özellikle Kasım Süleymani'nin liderliğindeki askeri faaliyetler, USS Cole saldırısında hayatını kaybedenler ve İran'daki protestolarda yaşamını yitiren göstericilerin aileleri için tazminat ödenmesi gerektiğini savundu.
ABD Başkanı, tazminat konusunun bundan sonraki diplomatik müzakere süreçlerinde kararlılıkla takip edileceğini ve bu taleplerin masada yer alacağını belirtti. İran'ın askeri çatışma gerekçesiyle sunduğu tazminat talebi, iki ülke arasındaki gerilimi yeni bir boyuta taşırken, Trump'ın bu karşı hamlesi diplomatik süreçte yeni bir tartışma başlığı oluşturdu. ABD yönetimi, geçmişe dönük kayıpların telafisi konusunda ısrarcı bir tutum sergileyeceğinin sinyallerini verdi.
2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
SON DAKİKA I ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni müzakere şartı: Tazminat talep edeceğiz
SON DAKİKA HABERİ: Trump'tan İran'a karşı hamle! Son 50 yıl vurgusu
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.