ABD eski Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile iyi bir ilişkileri olduğunu ifade etti. Trump, geçmişte Kuzey Kore topraklarına adım atan ilk ABD başkanı olarak tarihe geçmişti.
ABD eski Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile olan ilişkisine dair sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. İkiliye ait bir fotoğrafı takipçileriyle paylaşan Trump, aralarındaki iletişimin oldukça iyi olduğunu vurguladı. Paylaşımında fotoğraftaki ciddi ifadelere rağmen aralarında çok sayıda gülümseyen kare bulunduğunu belirten Trump, Kim Jong Un ile çok iyi geçiniyoruz ifadesini kullandı.
İki lider arasındaki diplomatik temaslar, Haziran 2019'da Japonya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'nin ardından yeni bir boyut kazanmıştı. Güney Kore'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Trump, iki ülkeyi ayıran silahsızlandırılmış bölgeye giderek Kuzey Koreli mevkidaşıyla bir araya gelmişti. Bu ziyaret sırasında sınır çizgisini geçerek kuzey tarafına 20 adım atan Trump, Kuzey Kore topraklarına ayak basan ilk ABD başkanı unvanını almıştı. Söz konusu buluşma, iki ülke arasındaki ilişkilerin seyrine dair önemli bir diplomatik adım olarak kayıtlara geçmişti.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Trump’tan Kim Jong Un paylaşımı: Çok iyi geçiniyoruz
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Macaristan'ın Bugac kasabasında gerçekleştirilen Büyük Hun-Türk Kurultayı, Türk dünyasının iş birliği mesajlarına sahne oldu. Etkinlikte Türk Devletleri Teşkilatı'nın ekonomik ve siyasi büyümesi vurgulandı.
Türkiye ve Kazakistan, sivil havacılık alanındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla yeni bir mutabakat zaptı imzaladı. Anlaşma, uçuş haklarının genişletilmesini ve lojistik kapasitenin artırılmasını hedefliyor.