ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan savunma anlaşmasını memnuniyetle karşıladı. Trump, atılan bu adımı cesur ve önemli olarak nitelendirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Trump, bu girişimi büyük ve cesur bir adım olarak tanımladı.
Anlaşmanın önemine vurgu yapan ABD Başkanı, sürece dahil olan üç ülkenin liderlerini tebrik etti. Bölgesel güvenlik açısından kritik bir gelişme olarak görülen bu iş birliği, uluslararası arenada dikkat çeken bir adım olarak değerlendiriliyor.
2 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Trump'tan Türkiye'nin imzaladığı Mekke Anlaşması'na ilişkin çarpıcı açıklama: Memnuniyet duyuyorum
Trump: Mekke Ortak Savunma Anlaşması'ndan memnuniyet duyuyorum
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına düzenlediği İHA saldırılarında can kayıpları ve yaralanmalar yaşandı. Bölgedeki toplam can kaybı sayısı 73 binin üzerine çıktı.