Neler yeni

Trump'tan Suriye'nin enerji koridoru planına destek

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
06af3f62d880908dfbdaf4bbaceb41940c17c17f3445dca6426bfca754c32113.webp

Donald Trump, Suriye'nin enerji ve ticaret rotası olma hedefini içeren analiz yazısını olumlu karşıladı. Irak ve Suriye arasında imzalanan petrol boru hattı anlaşması, bölgedeki enerji dengelerini değiştirmeyi hedefliyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Washington Post gazetesinde yayımlanan ve Suriye'nin Orta Doğu'da yeni bir enerji ve ticaret merkezi olma potansiyelini ele alan bir analizi sosyal medya hesabından paylaştı. Trump, Şam yönetiminin Hürmüz Boğazı'na alternatif bir kara koridoru oluşturma hedefini içeren haber için "Bu harika" ifadesini kullandı.

Analizde, İran'a yönelik saldırıların Hürmüz Boğazı'ndaki trafiği aksatmasının Suriye için stratejik bir fırsat yarattığı vurgulandı. Bu kapsamda, 18 Temmuz'da Irak ile Suriye arasında imzalanan ham petrol boru hattı projesi kritik bir adım olarak öne çıkıyor. Washington'da gerçekleştirilen imza töreninde konuşan ABD'nin Suriye ve Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack, bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Hürmüz Boğazı'nın enerji arzı açısından ikincil konuma düşeceğini ifade etti.

Suriye yönetimi, söz konusu projelerle birlikte bölgedeki enerji akışında merkezi bir rol üstlenmeyi ve istikrarlı bir ticaret güzergahı sağlamayı amaçlıyor. Uzmanlar, bu girişimin Orta Doğu'daki enerji jeopolitiğini önemli ölçüde etkileyebileceğini değerlendiriyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nun Güney Kıbrıs'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan bir anıta bütçe ayırma tavsiyesini eleştirdi. Bakanlık, AB'nin Rum propagandasına alet olmasının barış sürecine zarar verdiğini vurguladı.

MKE A.Ş. ve Mısır Askeri Üretim Bakanlığı, savunma sanayii alanında stratejik bir iş birliği mutabakatı imzaladı. Ortak üretim hedeflenen anlaşmanın detayları Bosna-Hersek'teki bir fuarda netleşti.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?