Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Gazze'ye yönelik insani yardımların sürekliliğinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Yılmaz ayrıca bölgedeki yardım görevlilerinin korunması gerektiğini belirtti.
Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Gazze'deki insani krizin çözümüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, bölgeye ulaştırılan yardımların herhangi bir kesintiye uğramadan devam etmesi gerektiğini ifade etti.
Açıklamasında insani yardım faaliyetlerinin güvenliğine de dikkat çeken Yılmaz, sahada görev yapan gönüllülerin ve yardım çalışanlarının korunmasının zorunlu olduğunu vurguladı. Kızılay Başkanı, insani yardımın engellenmemesi gerektiğinin altını çizerek uluslararası topluma çağrıda bulundu.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz: İnsani yardım Gazze'ye kesintisiz ulaşmalı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İspanya'nın Granada kentinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremde üç kişi hafif yaralandı. Sarsıntı nedeniyle bazı binalarda hasar oluştu.
Sınır Tanımayan Doktorlar yetkilisi Ozan Ağbaş, Gazze'deki insani durumun yapısal kısıtlamalar nedeniyle ağırlaştığını ifade etti. Bölgedeki tıbbi malzeme ve su erişimi üzerindeki engellerin yaşamı tehdit ettiği belirtiliyor.