Neler yeni

Türk SİHAlarına yeni görev: Dünyada çok az ülke yapabiliyor

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
Katılım
29 Nis 2026
Mesajlar
594
Tepkime puanı
1
Puanları
0
tb-3-aselsan-podlariyla-antidot-2470468.jpg


Türk SİHAlarından Stratejik Hamle: Elektronik Harp Podlarıyla Yeni Dönem Başladı

Türkiye, insansız hava sistemleri (İHS) alanındaki liderliğini pekiştiren ve küresel savunma sanayii arenasında öne çıkmasını sağlayan yeni bir kabiliyeti daha envanterine kattı. Donanmaya bağlı insansız sistemler, elektronik destek (ED) ve elektronik taarruz (ET) podlarıyla ilk operasyonel görevlerine başladı. Bu stratejik gelişme, Türkiye'yi dünyada bu ileri seviye elektronik harp (EH) yeteneğine sahip çok sınırlı sayıda ülkenin arasına yükseltti.

Modern savaş alanının en kritik unsurlarından biri olan elektronik harp kabiliyeti, düşman unsurlarının iletişim, radar ve seyrüsefer sistemlerini tespit etme, karıştırma veya aldatma yeteneğini ifade etmektedir. Türk SİHAlarının bu podlarla donatılması, özellikle harekat sahasında durumsal farkındalığı artırırken, hedef tespitinden tehdit nötralizasyonuna kadar geniş bir yelpazede operasyonel üstünlük sağlamaktadır. Donanma bünyesindeki sistemlerle entegre çalışması, deniz harekatında da önemli bir güç çarpanı olarak konumlanmaktadır.

Bu yeni kabiliyetin NATO için de kritik bir öneme sahip olduğu belirtilmektedir. Türkiye'nin bu alandaki gelişimi, ittifakın kolektif savunma ve caydırıcılık kapasitesine önemli bir katkı sunarken, Ankara'nın uluslararası güvenlik politikalarındaki ağırlığını daha da artıracaktır. Türk savunma sanayiinin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği bu teknoloji, geleceğin harp konseptlerine adaptasyon sürecinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin öncü rolünü bir kez daha vurgulamaktadır.
 

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst