- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 11,476
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre Türkiye'nin birçok ilinde enerji ve altyapı projeleri için acele kamulaştırma yapılacak. Ayrıca Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın İstanbul'daki işletme ruhsat süresi uzatıldı.
Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlar doğrultusunda, Türkiye'nin farklı bölgelerinde enerji ve altyapı yatırımlarının hızlandırılması amacıyla acele kamulaştırma kararları alındı. Bu kapsamda Karaman, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinde toplam 13 farklı elektrik iletim hattı projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.
Ardahan, Aksaray ve Erzincan'da doğal gaz bağlantı hatları için kamulaştırma süreci başlatılırken, Antalya'nın Alanya ilçesinde de doğal gaz tesislerinin inşası için bazı taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi. Öte yandan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın İstanbul'daki işletme ruhsatı, 31 Ağustos 2036 tarihine kadar 10 yıl süreyle uzatıldı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Bu 9 ilde taşınmazı bulunanlar dikkat! Acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye, ithalata bağımlı olduğu lityum borat bileşiklerini yerli imkanlarla üretmek için yeni bir tesis kurdu. Yıllık 5 ton üretim kapasiteli tesisin ekonomiye 5 milyon dolar katkı sağlaması öngörülüyor.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, fiziki altınların finansal sisteme kazandırılmasına yönelik eski tebliği yürürlükten kaldırdı. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya girdi.