Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Millî Eğitim Bakanlığı, Gazze'deki çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla 81 ilde uçurtma uçurma etkinlikleri başlatıyor. 14-18 Eylül 2026 tarihleri arasında yapılacak etkinliklerle çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
Millî Eğitim Bakanlığı, Gazze'de yaşanan insani krize ve dünya genelindeki çocukların karşılaştığı sorunlara karşı toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla kapsamlı bir etkinlik dizisi başlatıyor. Bakan Yusuf Tekin imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda, "Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın" temasıyla Türkiye genelinde uçurtma şenlikleri düzenlenecek.
14-18 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikler, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra insani değerlerle bütünleşmiş bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hayata geçiriliyor. Program, çocukların oyun oynama, güven içinde büyüme, eğitim görme ve temel haklardan yararlanma gibi evrensel haklarına odaklanan dört ana tema etrafında şekillenecek.
Etkinlik süreci boyunca öğrenciler, Gazze'deki akranlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için uçurtma tasarımları yapacak, resim sergileri düzenleyecek ve barış, kardeşlik, dayanışma mesajlarını içeren sanatsal çalışmalar gerçekleştirecek. Uçurtmaların, çocukların özgürlük ve umutlarının sembolü olarak gökyüzüne bırakılacağı bu etkinliklerde, velilerin de katılımı teşvik edilerek toplumsal bir dayanışma ortamı oluşturulması hedefleniyor.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, etkinliklerin öğrencilerin yaş ve gelişim özelliklerine uygun, çocuğun üstün yararını gözeten bir anlayışla yürütüleceği belirtildi. İl millî eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda belirlenecek alanlarda yapılacak etkinliklerin detayları, ilgili müdürlüklerin resmî kanalları üzerinden kamuoyuyla paylaşılacak. Bu çalışma ile öğrencilerin savaş ve çatışmaların çocuklar üzerindeki etkilerini anlamaları, empati kurmaları ve çocuk hakları konusunda bilinç kazanmaları amaçlanıyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Uçurtmalar Gazzeli çocuklar için gökyüzüne bırakılacak
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.