Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ihracat gücüne ve otomotiv sektöründeki dönüşüm hedeflerine dikkat çekti. İzmit'teki Hyundai IONIQ 3 üretim başlangıcı, ülkenin mobilite vizyonunun önemli bir adımı olarak değerlendirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İzmit'te düzenlenen Hyundai IONIQ 3 Seri Üretim Başlangıç Töreni'nde Türkiye'nin otomotiv sektöründeki stratejik konumunu değerlendirdi. Türkiye'nin Çin'den sonra ürün ve pazar çeşitliliği bakımından en önde gelen ihracatçı ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Kacır, küresel ekonomide tedarik güvenliği ve teknoloji yetkinliğinin ön plana çıktığı bir dönemden geçildiğini ifade etti.
Türk sanayisinin lokomotif sektörlerinden olan otomotivde, Togg gibi projelerle rekabet gücünün korunduğunu belirten Bakan Kacır, Hyundai'nin yeni yatırımının Türkiye'nin güvenilir bir üretim merkezi olduğunun kanıtı olduğunu söyledi. Ülkenin güçlü tedarik ekosistemi ve lojistik altyapısı sayesinde yeni nesil mobilite yatırımları için önemli bir adres olduğunu dile getirdi.
Türkiye'deki toplam araç sayısının 33 milyon 600 bine ulaştığını açıklayan Kacır, elektrikli araç sayısının ise 450 bini geçtiğini belirtti. 2030 yılına kadar yollardaki elektrikli araç sayısının 1,5 milyonu aşması hedefleniyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
"Türkiye, Çin'den sonra ürün ve pazar çeşitliliği açısından en önde gelen ihracatçı ülkedir"
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Dünya genelinde elektrikli araç satışları temmuz ayında yıllık bazda artış gösterse de bölgeler arasında farklı performanslar dikkat çekiyor. Avrupa büyüme trendini korurken, Çin ve Kuzey Amerika pazarlarında daralma gözlemleniyor.