Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan savunma alanındaki iş birliklerini kurumsallaştırmak için İstanbul'da bir araya geldi. Üç ülke ortak teknoloji geliştirme ve üretim hedefleri doğrultusunda yeni bir sekretarya kurma kararı aldı.
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan, Mekke Ortak Savunma Anlaşması çerçevesindeki iş birliklerini daha ileri bir boyuta taşımak amacıyla İstanbul'da kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Üç ülkenin dışişleri bakanları, savunma bakanları ve genelkurmay başkanlarının katılımıyla düzenlenen görüşmelerde, savunma sanayisinde ortak teknoloji geliştirme ve üretim süreçlerinin hızlandırılması hedefleniyor.
İş birliğini kurumsallaştırmak adına Suudi Arabistan'da özel bir sekretarya kurulması kararlaştırıldı. Bu yapının ilk Genel Sekreteri Pakistanlı bir isim olacak ve üç yıl boyunca görev yapacak. Bu adım, tarafların savunma alanındaki stratejik ortaklıklarını kalıcı hale getirme konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Yemen'de Husiler ile Suudi Arabistan destekli güçler arasındaki çatışmalar dron saldırılarıyla yeni bir boyuta taşındı. Husiler, Suudi Arabistan'a yönelik deniz ablukası başlattıklarını ilan etti.
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan, Mekke Ortak Savunma Anlaşması çerçevesindeki iş birliğini kurumsallaştırmak için İstanbul'da bir araya geldi. Üç ülke, savunma sanayii ve bölgesel istikrar konularında ortak adımlar atma kararı aldı.
Sakarya'nın Serdivan ilçesinde doğum sancıları başlayan bir kadın, 112 ekiplerinin evde gerçekleştirdiği müdahale ile kız bebek dünyaya getirdi. Anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.