Bangladeş, Türkiye ile ortaklaşa Bogura kentinde bir İnsansız Hava Aracı fabrikası kuracağını açıkladı. Bölgede ayrıca yeni savaş uçaklarına ev sahipliği yapacak bir askeri üs inşa edilecek.
Bangladeş hükümeti, Türkiye ile stratejik bir savunma iş birliğine imza atarak ülkenin kuzeyindeki Bogura kentinde ortak bir İnsansız Hava Aracı (İHA) üretim tesisi kuracağını duyurdu. Yerel Yönetim, Kırsal Kalkınma ve Kooperatifler Devlet Bakanı Mir Shahe Alam, projenin Başbakan Tarique Rahman tarafından parlamentoda bizzat gündeme getirildiğini belirtti.
Bu girişim, sadece bir üretim tesisiyle sınırlı kalmayacak. Bogura bölgesinde kapsamlı bir askeri altyapı hamlesi başlatılarak yeni bir askeri üs hayata geçirilecek. Söz konusu üssün, hava kuvvetleri envanterine dahil edilecek yeni nesil savaş uçaklarının konuşlandırılacağı stratejik bir merkez olması hedefleniyor. Bu yatırımlarla birlikte Bogura, hem Türk-Bangladeş ortak yapımı İHA'ların üretim üssü hem de ülkenin en kritik askeri hava merkezlerinden biri haline gelecek. Bölgedeki askeri kapasitenin artırılmasıyla birlikte kentin savunma sanayii çehresinin tamamen değişmesi bekleniyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
ABD ve İran arasındaki gerilim, askeri müdahale yerine ekonomik yaptırımlar ve Hürmüz Boğazı üzerinden yürütülen bir stratejik mücadeleye evrildi. Taraflar arasında ekonomik zorluklar ve diplomatik restleşmeler devam ediyor.
ABD'de sağlık sigortası şirketi CEO'sunu öldürmekle suçlanan Luigi Mangione, Manhattan'da hakim karşısına çıkarıldı. Şüpheli, cinayeti sağlık sigortası sistemindeki engeller nedeniyle işlediğini itiraf etti.
İsrail saldırısında altı çocuğunu kaybeden Mustafa es-Sikali, daha sonra gerekçesiz şekilde gözaltına alınarak işkence gördüğünü anlattı. Hayatta kalan tek kızıyla yeni bir gelecek kurmaya çalışan baba, yaşadığı zorlukları dile getirdi.