Neler yeni

Türkiye ve Bulgaristan Arasında Demir Yolu İş Birliği

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
f507fefa4a0a43712dd377e989fae313a08f9c9181807884e7baeafa415a2a44.webp

Türkiye ve Bulgaristan, iki ülke arasındaki demir yolu ağlarını geliştirmek için yeni bir adım attı. Bakanlar düzeyinde yapılan görüşmelerde hat kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Georgi Peev ile Sofya'da bir araya gelerek iki ülke arasındaki ulaşım ağlarının güçlendirilmesi konusunu ele aldı. Görüşmelerde, mevcut demir yolu bağlantılarının modernizasyonu ve kapasite artırımı üzerinde duruldu.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Plovdiv–Svilengrad–Türkiye sınırı hattının belirli bölümlerinin çift hatta çıkarılması kararlaştırıldı. Bu proje ile Türkiye ve Bulgaristan arasındaki lojistik ve yolcu taşımacılığı bağlarının daha verimli hale getirilmesi amaçlanıyor. İki ülke yetkilileri, bölgedeki ulaşım altyapısını güçlendirecek bu çalışmaların hızlandırılması konusunda mutabık kaldı.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Türkiye ile Bulgaristan'ı birleştirecek yeni tren hattı için önemli adım

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İstanbul, 6,1 trilyon dolarlık ticaret hacmine sahip 40'tan fazla küresel e-ticaret platformunu ağırlamaya hazırlanıyor. Zirve, Türk ihracatçılarının yeni pazarlara açılması ve dijital ticaretteki konumunu güçlendirmesi için önemli fırsatlar sunuyor.

Türkiye, su kaynaklarını korumak ve afet risklerini azaltmak amacıyla stratejik bir dönüşüm sürecine girdi. 2030 yılına kadar tüm havzalarda su ayak izi çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?