- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 32,816
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Ankara'da gerçekleştirdikleri görüşmede stratejik ilişkileri güçlendirme kararı aldı. İki ülke arasında iş dünyasını destekleyecek yeni bir konsey kurulması için imza atıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. Görüşmede, iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği seviyesindeki ilişkilerin; ticaret, yatırım, madencilik, ulaştırma ve savunma sanayii gibi kritik sektörlerde daha ileriye taşınması hedeflendi.
Erdoğan, temasları kapsamında konuk lideri Antalya'da düzenlenecek COP31 Liderler Zirvesi'ne davet etti. Zirve ve ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmenin ardından, Türkiye ile Özbekistan arasında iş dünyasının desteklenmesine yönelik yüksek düzeyli bir konsey kurulmasını öngören anlaşma resmen imzalandı. Bu adımın, iki ülke arasındaki ekonomik bağları güçlendirmesi bekleniyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türk Devletleri Parkı'nın açılışı liderlerin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte fidan dikimi ve çeşitli gösteriler yapıldı.
İsmail Kartal ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğu için Aykut Kocaman ismi öne çıkıyor. Emre Belözoğlu ise olası bir teklif hakkında sessiz kalmayı tercih etti.
Çanakkale'de kontrolden çıkan otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu meydana gelen kazada iki kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.