Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 63. Şam Uluslararası Fuarı kapsamında Suriye'ye giderek iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor. Mevcut 3,7 milyar dolarlık ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılması amaçlanıyor.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonuyla Suriye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Bakan Bolat'ın temel gündem maddesini, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin "kazan-kazan" ilkesi çerçevesinde sürdürülebilir bir zemine oturtulması oluşturuyor. Bu kapsamda Bolat, 63. Şam Uluslararası Fuarı'nın açılışını bizzat gerçekleştirecek.
Bakan Bolat, fuarın iki ülke arasındaki ticari güveni ve iş birliğini artırmak için kritik bir platform olduğunu belirtti. Türkiye'nin fuarda 120 metrekarelik bir stantla temsil edileceğini ifade eden Bolat, burada Türk ve Suriyeli iş insanlarını bir araya getirecek masa toplantıları düzenleyeceklerini açıkladı. Türkiye'nin üretim ve tedarik kapasitesinin; inşaat, enerji, lojistik, gıda, tekstil ve teknoloji gibi pek çok alanda Suriye pazarı için önemli fırsatlar sunduğu vurgulandı.
Ziyaret programının önemli bir ayağını ise Halep oluşturuyor. Bakan Bolat, kentteki Şeyh Neccar Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek sahadaki üretim ve yatırım olanaklarını yerinde inceleyecek. Yerel iş dünyası temsilcileriyle yapılacak görüşmelerde, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin somut projelere dönüştürülmesi hedefleniyor.
Türkiye ile Suriye arasındaki yıllık ticaret hacmi halihazırda 3,7 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bakan Bolat, Türkiye'nin lojistik avantajları, güçlü üretim yapısı ve özel sektör deneyimi sayesinde bu rakamı 10 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Bolat, ilişkilerin sadece "al-sat" modelinden çıkarılarak; ortak yatırımlar, yerel üretim modelleri ve uzun vadeli ticari ortaklıklar içeren kapsamlı bir yapıya kavuşturulması gerektiğini belirtti. Bakan, fuarda kurulacak iletişimlerin yarının ortak yatırımlarına ve üretim anlaşmalarına dönüşmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türk Hava Yolları'nın dijital asistanı TK Asistan, yılbaşından beri 2 milyondan fazla yolcu talebini yanıtladı. Sistem, 100'ü aşkın dilde hizmet vererek operasyonel kolaylık sağlıyor.