Türkiye, Venezuela'da meydana gelen şiddetli depremlerin ardından, bölgeye acil arama kurtarma ve insani yardım ekiplerini sevk etmek üzere hızla harekete geçti. Bu kapsamda, uzman ekipleri ve gerekli yardım malzemelerini taşıyacak özel bir askeri uçak, bugün İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Venezuela’ya doğru yola çıkacak.
Venezuela'yı sarsan bir dizi şiddetli deprem, ülkenin çeşitli bölgelerinde ciddi yıkıma ve çok sayıda can kaybına neden oldu. Türkiye Cumhuriyeti, bu zorlu süreçte dost ve kardeş Venezuela halkıyla dayanışma içinde olduğunu göstermek amacıyla uluslararası yardım çağrılarına olumlu yanıt verdi. Gönderilecek askeri uçakla bölgeye intikal edecek olan ekip, arama kurtarma konusunda tecrübeli personelin yanı sıra, afetzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere insani yardım malzemelerini de beraberinde götürecek.
Türkiye'nin bu insani yardım operasyonu, uluslararası afet yönetimi ve yardım faaliyetlerindeki aktif rolünün önemli bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir. Ekibin, en kısa sürede afet bölgesine ulaşarak çalışmalara başlaması ve depremden etkilenen vatandaşlara destek sağlaması hedeflenmektedir. Bu adım, Türkiye'nin küresel insani krizlere duyarlılığını ve yardımseverlik anlayışını bir kez daha ortaya koymuştur.