**SON DAKİKA: Türkiye, Depremzede Venezuela'ya Yardım Elini Uzattı; Arama Kurtarma Ekipleri Görev Başında**
Büyük depremlerle sarsılan Güney Amerika ülkesi Venezuela'ya Türkiye'den uzanan yardım eli ulaştı. Türkiye Cumhuriyeti tarafından görevlendirilen arama kurtarma ekipleri, deprem sonrası enkaz altında kalanlara ulaşmak ve can kayıplarını en aza indirmek amacıyla çalışmalara başladı. Türkiye'nin uluslararası insani yardım ve dayanışma misyonu kapsamında bölgeye intikal eden ekipler, yerel yetkililerle koordineli bir şekilde arama ve kurtarma operasyonlarına hız verdi.
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada, Venezuela'daki arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin detaylar kamuoyuyla paylaşıldı. Bakanlık, bölgede görevlendirilen Türk ekibinin 75 personel, 5 arama kurtarma aracı ve 6 özel eğitimli arama kurtarma köpeğinden oluştuğunu belirtti. Bu kapsamlı ekibin, enkaz altındaki kişilerin tespit edilmesi ve kurtarılması için yoğun çaba sarf ettiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin zor zamanlarda dost ve kardeş ülkelerin yanında olma prensibinin bir gereği olarak bu insani yardımın en hızlı şekilde ulaştırıldığı vurgulandı.
Türk arama kurtarma ekiplerinin Venezuela'daki çalışmaları, depremin yarattığı yıkım ve zorlu koşullar altında büyük bir özveriyle devam etmektedir. Türkiye'nin afet sonrası müdahale kapasitesi ve uluslararası işbirliğine verdiği önem, bu insani yardım operasyonuyla bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Ekiplerin bölgedeki faaliyetleri, uluslararası toplumun depremzedelerle dayanışma ruhunu pekiştirmekte ve acil yardım ihtiyaçlarına yanıt verme çabalarına önemli bir katkı sağlamaktadır.