Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre son yirmi beş yılda eğitim kurumları, öğretmen sayısı ve teknolojik altyapıda önemli artışlar kaydedildi. Bakanlık bütçesindeki büyüme, eğitim hizmetlerinin kapsamını genişletti.
Türkiye'de eğitim sistemi, son yirmi beş yıllık süreçte fiziksel ve teknolojik açıdan büyük bir gelişim gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2002 yılında 7 milyar 460 milyon lira olan bütçesi, 2026 yılı itibarıyla 1 trilyon 943 milyar lirayı aşarak eğitime ayrılan kaynağın ciddi oranda arttığını ortaya koydu.
Eğitim kurumlarının sayısı 2002-2003 döneminde 43 bin 696 iken, 2025-2026 eğitim öğretim yılında 74 bin 759 seviyesine ulaştı. Aynı dönemde derslik sayısı 367 bin 145'ten 762 bin 434'e yükseldi. Öğretmen kadrosu ise 540 bin 433'ten 1 milyon 216 bin 379'a çıkarak eğitim hizmetlerinin erişilebilirliği güçlendirildi. Ayrıca, 2003-2025 yılları arasında öğrencilere 4 milyar adetten fazla ücretsiz ders kitabı ulaştırıldı. FATİH projesi kapsamında ise sınıflara 668 bin 441 etkileşimli tahta yerleştirilerek teknolojik altyapı desteklendi.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
MEB eğitimde 25 yılda hayata geçirilen gelişmeleri paylaştı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, son anketlerde AK Parti'nin CHP'nin önünde yer aldığını açıkladı. Özdemir, İstanbulluların belediye hizmetlerinden memnun olmadığını savundu.
Trendyol Süper Lig'in açılış haftasında Galatasaray, sahasında Çorum FK'yı ağırlıyor. RAMS Park'ta oynanacak mücadelenin yayın bilgileri ve başlama saati belli oldu.