- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 9,496
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Türkiye'de ilk kez iki önemli deniz alanı milli park statüsüne alındı. Bu adım, denizlerdeki biyolojik ve çevresel zenginliklerin korunmasını amaçlıyor.
Türkiye'de ilk kez iki büyük deniz alanı milli park olarak ilan edildi. Bu kapsamda koruma altına alınan alanlardan biri Fethiye ile Kaş arasındaki bölgeyi, diğeri ise Gökçeada çevresindeki Kuzey Ege deniz alanını kapsıyor. Milli parkların temel amacı, bu deniz alanlarındaki eşsiz biyolojik çeşitliliği ve çevresel zenginlikleri koruma altına almak.
Fethiye-Kaş Deniz Milli Parkı, yaklaşık 21 bin kilometrekarelik geniş bir alanı kapsayacak. Bu karar, bölgedeki deniz ekosistemlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, küresel piyasalardaki negatif havanın etkisiyle güne düşüşle giriş yaptı. Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın açıklayacağı toplantı tutanaklarına odaklandı.
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda temsilcilerimiz Beşiktaş ve Trabzonspor kritik maçlara çıkıyor. Rövanş karşılaşmaları ise 27 Ağustos tarihinde oynanacak.
Beşiktaş'ın teknik direktörü Vincenzo Italiano, Kauno Zalgiris maçı hazırlıkları kapsamında oyuncularıyla bir araya geldi. Italiano'nun ev sahipliğinde gerçekleşen akşam yemeğinde takım bir araya geldi.