- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 12,615
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Türkiye genelinde sıcaklıklar önümüzdeki beş gün boyunca yükselmeye devam edecek. Uzmanlar, yüksek nem ve aşırı sıcaklar nedeniyle özellikle risk grubundaki vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor.
Türkiye, önümüzdeki günlerde etkisini daha da artıracak olan kavurucu sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların perşembe gününe kadar kademeli olarak yükselmeye devam edeceğini belirtti. Özellikle Marmara Bölgesi'nde termometrelerin 40 dereceye yaklaşması beklenirken, İstanbul'da sıcaklığın 35 derece seviyelerine çıkacağı tahmin ediliyor.
Sıcak hava dalgası sadece Marmara ile sınırlı kalmayacak. Ege Bölgesi'nde İzmir, Aydın ve Manisa gibi şehirlerde sıcaklıkların 40 derece sınırını aşması öngörülüyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise Malatya, Elazığ ve Tunceli gibi illerde benzer şekilde 40 dereceye yaklaşan yüksek sıcaklıklar yaşanacak. Uzmanlar, aşırı sıcak hava kütlesinin ülke genelinde etkili olduğunu vurguluyor.
Sıcaklıkların yanı sıra nem oranındaki artış da dikkat çekiyor. İstanbul'da öğle saatlerinde yüzde 70'lere varan nem oranı, gece saatlerinde yüzde 95 seviyelerine kadar çıkabiliyor. Bu durum, gece hissedilen sıcaklığın yüksek kalmasına ve sağlık risklerinin artmasına neden oluyor. Uzmanlar, özellikle 65 yaş üstü vatandaşların ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmamaları ve sağlıklarını korumaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Yüksek nemin yarattığı bunaltıcı hava koşullarının, önümüzdeki günlerde de yaşamı zorlaştırmaya devam edeceği ifade ediliyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
DAHA DA SICAK OLACAK! Orhan Şen bölge bölge uyardı: İşte yurtta hava durumu
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uçurtma Şenliği, tarihi yıl dönümleri vesilesiyle yoğun katılımla gerçekleştirildi. Uzunyazı mevkisinde bir araya gelen vatandaşlar, el yapımı ve geleneksel uçurtmalarla keyifli anlar yaşadı.