Türkiye'nin deprem felaketi sonrasında Venezuela'ya gönderdiği 30 tonluk insani yardım, başkent Caracas'a ulaşarak depremzedelere ulaştırılmak üzere hazır hale getirildi. Bu önemli sevkiyat, Türkiye'nin doğal afetlerden etkilenen ülkelere yönelik uluslararası dayanışma ve destek taahhüdünün bir parçası olarak gerçekleşti.
Türkiye, Venezuela'da meydana gelen deprem felaketinin ardından ilk etapta bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk ederek çalışmalara destek vermişti. Arama kurtarma faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından insani yardım aşamasına geçilirken, son gönderilen yardımlar arasında depremden etkilenen bölgedeki barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere çadırlar, temel tıbbi malzemeler ve çeşitli yaşam destek ekipmanları yer alıyor.
Ulaşan yardımların Venezuela makamlarına teslim edildiği ve dağıtım süreçlerinin başladığı bildirildi. Türkiye, bu adımıyla Venezuela halkının acil ihtiyaçlarının karşılanmasına ve toparlanma sürecine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bu insani yardım, Türkiye'nin afet durumlarında dost ve kardeş ülkelere sunduğu kesintisiz desteğin son örneği olarak kayıtlara geçti.