Neler yeni

Türkiye'nin Depozito Sistemi İngiliz Basınında Örnek Gösterildi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
48be3d0afff66a4c7416b8dda8c95b72bdcc75c2aaba68c5547fe45db389d5cb.webp

Türkiye'nin hayata geçirdiği Depozito Yönetim Sistemi, çevreci teknolojisi ve ekonomik katkılarıyla uluslararası basının dikkatini çekti. The Times gazetesi, sistemin Birleşik Krallık için model oluşturabileceğini vurguladı.

Türkiye'nin çevre politikaları kapsamında uygulamaya koyduğu Depozito Yönetim Sistemi, İngiliz basınında geniş yer buldu. The Times gazetesi, Türkiye'nin bu modern geri dönüşüm modelini Birleşik Krallık için örnek bir uygulama olarak işaret etti.

Sistem; QR kod teknolojisi, dijital takip altyapısı ve iade otomatları ile entegre bir şekilde çalışıyor. Yıllık 25 milyar ambalaj işleme kapasitesine sahip olan bu projenin, cari açığa 1 milyar dolar katkı sağlaması ve 20 bin kişiye istihdam alanı açması hedefleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, uygulamanın geri dönüşüm oranlarını önemli ölçüde artırdığını ifade etti.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

İngiliz basını DOA'yı örnek gösterdi: Dünyanın en gelişmiş sistemlerinden biri

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, sahasında Trabzonspor'u konuk ediyor. İki ekip A takım seviyesinde ilk kez birbirine rakip olacak.

Girne'de batan bir yolcu gemisinden 241 kişi sağ olarak kurtarıldı. Kayıp olduğu bildirilen 18 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?