Neler yeni

Türkiye'nin yerli enerji üretiminde büyük artış

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
bdf582bb44413c43eec590045f7c274c4d7f9628e04e91f1eba411699f1dbeca.webp

Türkiye'nin yılın ilk yarısındaki petrol ve doğal gaz üretim verileri açıklandı. Yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması çalışmaları kapsamında üretim rakamlarında önemli seviyelere ulaşıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, Türkiye'nin yerli enerji üretimi yılın ilk altı ayında istikrarlı bir yükseliş sergiledi. Bu dönemde yurtiçi petrol üretimi 23.1 milyon varil seviyesine ulaşırken, doğal gaz üretimi ise 1.6 milyar metreküp barajını geride bıraktı.

Üretim faaliyetlerinde Türkiye Petrolleri (TPAO) ana aktör olarak öne çıktı. Petrol üretiminin 21.8 milyon varillik kısmı TPAO tarafından gerçekleştirilirken, toplam üretimin yüzde 60'lık büyük bölümü Gabar sahasından elde edildi. Doğal gaz tarafında ise Sakarya Gaz Sahası, 1.6 milyar metreküpü aşan toplam üretimin yüzde 92'sini tek başına karşılayarak kritik bir rol üstlendi. Geriye kalan 33 milyon metreküplük üretim ise özel sektör firmaları tarafından sağlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yerli kaynakların ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü vurguladı. Bakan Bayraktar, Gabar'daki yeni kuyularla petrol üretiminin artırılacağını ve Karadeniz'de doğal gaz üretiminin yıl sonuna kadar iki katına çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti. Türkiye'nin sadece yurtiçinde değil, yurtdışındaki ortaklıklarla da enerji arama ve üretim faaliyetlerini genişlettiğini ifade eden Bayraktar, ülkenin enerji alanında küresel ölçekte oyun kurucu bir konuma geldiğini dile getirdi. Yerli ve milli kaynaklara dayalı bu stratejik hamlelerin, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı hedefleri doğrultusunda kararlılıkla devam edeceği kaydedildi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Yurtiçi petrol üretimi 6 ayda 23.1 milyon varile ulaştı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Türkiye, Suriye sınırındaki gümrük kapılarının kapasitesini artırmak için modernizasyon projelerini hayata geçiriyor. Yayladağı ve Karkamış kapılarında yürütülen çalışmalarla saha alanları ve hizmet binaları büyütülüyor.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?