- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 5,377
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Türkiye, 1 Temmuz ile 14 Ağustos tarihleri arasında 51 kişiyi teslim alırken, farklı ülkelerden 110 yeni iade talebinde bulundu. Süreç kapsamında terör ve adi suçlardan aranan çok sayıda isim Türkiye'ye getirildi.
Türkiye, uluslararası hukuk çerçevesinde yürüttüğü iade süreçlerine hız verdi. 1 Temmuz ile 14 Ağustos tarihleri arasında toplam 51 kişi Türkiye'ye iade edildi. Bu süreçte en yüksek iade sayısı 27 kişi ile Gürcistan'dan gerçekleşirken, Almanya'dan 8, Yunanistan'dan 6 ve Belçika'dan 2 kişi teslim alındı.
Adalet mekanizması, farklı ülkelerdeki şüphelilerin Türkiye'ye getirilmesi için 27 ülkeye 110 yeni iade talebi iletti. Bu taleplerin 78'i adi suçları, 32'si ise terör suçlarını kapsıyor. Terör dosyaları arasında 21 adet FETÖ üyeliği talebi bulunuyor. Son dönemde gerçekleştirilen operasyonlarla Erdoğan Aykut, Ferhat Delen, Serkan Kurtuluş ve Bayram Tekkalan gibi isimler Türkiye'ye getirilerek yargı süreçlerine dahil edildi.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Firari suçlular için çember daraldı: 45 günde 51 kişi Türkiye’ye iade edildi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Aydın'ın Söke ilçesinde 2012 yılından beri kayıp olan Gülizar Aydın'ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. DNA incelemeleri ve teknik takip sonucunda eşi Selami Aydın tutuklandı.
Mersin'de gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Olaylarla bağlantılı olduğu belirlenen 3 şüpheli gözaltına alındı.