Selamlar SosyalForum ailesi!
Bugün gündemimizde TUSAŞ'ın gurur kaynağı Genel Maksat Helikopteri var. Özellikle zorlu iklim ve coğrafi koşullarda, yüksek irtifa ve sıcaklıklarda bile gece gündüz demeden faaliyet gösterebilecek şekilde tasarlanmış olması gerçekten dikkat çekici. Bu helikopterin ülkemizin savunma sanayii için ne kadar kritik bir rol oynayacağı aşikar.
Bu gelişme, bana 1961'deki Devrim Arabası hikayesini hatırlattı. O dönemde mühendislerimizin büyük çabalarla ürettiği arabaların akıbeti malum... Acaba o günlerdeki gibi dış etkenler veya iç dinamikler, yerli ve milli projelerimizin önünü kesmeye çalışıyor mu? TUSAŞ Genel Maksat Helikopteri gibi projelerin tam destekle hayata geçirilmesi, geçmişteki hatalardan ders çıkarıldığını gösteriyor.
Günümüzde Hyundai gibi dev markaların kuruluş tarihlerinin Devrim Arabası'ndan sonra olduğunu düşündüğümüzde, Türkiye'nin otomotiv sektöründe kaç trilyon dolar kaybettiğini hesaplamak zor değil. Bu durum, yerli üretim ve teknolojiye yatırımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. TUSAŞ'ın bu helikopter projesi, savunma sanayiinde benzer bir kaybın yaşanmaması adına atılan önemli bir adım.
Sizce TUSAŞ Genel Maksat Helikopteri, ülkemizin havacılık ve savunma sanayiindeki yerini nasıl etkileyecek? Bu tür yerli ve milli projelerin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum!