- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 33,002
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
TÜSİAD heyeti, teknoloji ve yapay zeka alanındaki iş birliği fırsatlarını görüşmek üzere Çin'e gidiyor. Ziyaret, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Diren liderliğindeki heyet, 31 Ekim ile 6 Kasım 2026 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret düzenleyecek. Bu kapsamlı program, Türkiye ile Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin 55. yıl dönümünde gerçekleştirilmesi açısından önem taşıyor.
Heyet; Shanghai, Hangzhou ve Shenzhen şehirlerinde yoğun bir temas trafiği yürütecek. Ziyaretin ana gündem maddelerini yapay zeka, robotik teknolojiler, bulut bilişim ve dijital finans oluşturuyor. TÜSİAD temsilcileri, bu alanlarda faaliyet gösteren öncü teknoloji şirketlerini ziyaret ederek Ar-Ge merkezlerinde incelemelerde bulunacak. Ayrıca Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi (CCPIT) ile yapılacak görüşmelerle kurumsal bağların derinleştirilmesi hedefleniyor.
Programın bir diğer önemli ayağını ise Çin'in 2026–2030 yıllarını kapsayan 15. Beş Yıllık Planı oluşturuyor. Heyet, bu planın öncelikleri doğrultusunda yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerinde Türk ve Çinli şirketler arasında kurulabilecek somut iş birliği modellerini masaya yatıracak. Çin'de bulunan Türk iş dünyası temsilcileriyle de bir araya gelecek olan heyet, üretim süreçlerinde yenilikçi uygulamaların nasıl entegre edilebileceği üzerine fikir alışverişinde bulunacak. Bu ziyaretin, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğini yeni bir boyuta taşıması ve yatırım fırsatlarını artırması bekleniyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Ardeşen Belediyesi, atıkları usulsüz şekilde dere kenarına döktüğü gerekçesiyle cezalandırıldı. Bakanlık ekipleri, belediyenin eylül ayı boyunca atık istasyonunu kullanmadığını belirledi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Aydınfest, 70 binden fazla katılımcıyla kapılarını açtı. Dört gün sürecek festivalde çok sayıda sanatçı sahne alacak.