Neler yeni

Uluslararası Sıfır Atık Yarışması'nın Eser Kataloğu Erişime Açıldı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
d195ad404cfb0edb971a8fdbb56be34e2bc4b5764502acacf0b86dd03c03df24.webp

Milli Eğitim Bakanlığı, uluslararası boyuta taşınan Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması'nda derece alan eserleri bir katalogda topladı. Katalog, öğrencilerin çevre bilincini ve sürdürülebilir yaşam kültürünü yansıtan projeleri içeriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında uluslararası kimlik kazanan 2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması (SAS2026) kapsamında dereceye giren eserleri bir araya getiren özel bir katalog yayımladı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vizyonu doğrultusunda hazırlanan bu çalışma, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir yaşam kültürünü benimsemiş bireyler yetiştirme hedefini destekliyor.

Daha önce ulusal düzeyde yürütülen yarışma, bu yıl Sıfır Atık Vakfı iş birliğiyle yurt dışındaki eğitim müşavirlikleri, ataşelikler ve Türkiye Maarif Vakfı okullarını da kapsayacak şekilde genişletildi. Öğrenciler projelerini şu dört ana kategoride sundular:

Jüri değerlendirmeleri sonucunda belirlenen başarılı eserler, düzenlenen ödül töreninde sergilenirken, dereceye giren kısa filmler de izleyiciyle buluşturuldu.

Kataloğun ön sözünü kaleme alan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin çevre sorunlarına çözüm üreten yaklaşımlarının toplumsal dönüşüm için kritik olduğunu belirtti. Tekin, atık malzemelerin çocukların hayal gücüyle yeniden değer kazanmasının, dönüşümün düşüncede başladığının bir kanıtı olduğunu ifade etti. Bakan Tekin, "Her eser çevre bilincinin özgün bir yansımasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Eğitim sürecinde çevre bilincini güçlendirmeyi ve iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırmayı amaçlayan SAS2026 kataloğuna, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden dijital olarak ulaşılabiliyor. Bu çalışma, öğrencilerin sıfır atık konusundaki üretimlerini görünür kılarken, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonuna katkı sağlamayı hedefliyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması kataloğu yayımlandı

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?